Vučić iz Hamburgu: Srbija računa na političku podršku Nemačke

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama" Hamburgu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić učestvuje na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama" Hamburgu, gde učestvuje na Hamburškoj konferenciji o održivosti, na kojoj će se razgovarati o daljoj implementaciji zajedničkih procesa za postizanje ciljeva održivog razvoja UN.

On je na početku obraćanja istakao da je ovo velika šansa da se pridružimo ovoj globalnoj alijansi.

To nije samo pitanje litijuma, to je pitanje i baterija, to je pitanje fabrika koje proizvode baterije, dodao je predsednik i ocenio da ćemo se uskoro suočiti sa manjkom električne energije i to nije samo problem Srbije, već i problem svih zemalja.

"Nedavno sam razgovarao sa kancelarom Šolcom, nije samo pitanje litijuma, nego i baterija, fabrika koje proizvode baterije. Svi ćemo se suočavati uskoro sa manjkom električne energije, ne samo Srbija, nego i druge zemlje. Veoma je važno za nas, da se borimo protiv siromaštva i da napravimo bolje okruženje za sve nas. Srbija će uvek biti pouzdan partner, veoma sam srećan što mogu da sarađujem sa našim afričkim prijateljima. Da dodam za naše nemačke domaćine, računaćemo na vašu ne samo ekonomsku, nego i političku podršku", rekao je Vučić.

Vučić je naglasio da je prioritet zaštita životne sredine, te da je siguran da će to biti veoma uspešan projekat.

"Moramo da gledamo u budućnost, a ne samo na svakodnevne probleme. I verujem da ćemo zajedno uspeti da prevaziđemo sve izazove i rešimo sve probleme. Hvala vam puno, i samo da znate da možete da računate na Srbiju, i da Srbija uvek može da računa na vas", rekao je Vučić.

Vučić je, inače, iz Hamburga, pred polazak u Tivat gde će učestvovati na samit Brdo-Brioni, da je uobičajena stvar da se u Crnoj Gori Srbija i on vide kao krivci za probleme za koalicijama u toj zemlji.

"Dobiće odgovor kakav zaslužuju na licu mesta, da ne bih to činio iz Hamburga. To ćemo raditi tamo gde to najmanje očekuju", rekao je Vučić.

On je dodao da ga u Titvu očekuju na ručku, kao i da će posle ručka "biti zanimljivo".

"Neki misle da mogu da se iživljavaju. Evo me, dolazim i u lice ću im saopštiti sve što mislim o mnogima sa njihove političke i medijske scene", rekao je Vučić.