Srbija i Balkan

Dečak K.K. svedočio u procesu protiv svojih roditelja, nastavak suđenja 17. oktobra

Beogradski mediji navode da je K. K. prvi put izveden iz psihijatrijske klinike u kojoj se nalazi od zločina i sproveden u sud.
Dečak K.K.  svedočio u procesu protiv svojih roditelja, nastavak suđenja 17. oktobra© FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ bs

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je ispitivanjem K.K, dečaka koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", nastavljeno suđenje njegovim roditeljima M.K. i V.K.

Kako Tanjug saznaje, pitanja su mu postavljali sudija, tužilac, punomoćnici oštećenih i na pitanja jednog člana porodice ubijenih.

Maloletnik je svedočio iz sudnice, odnosno za govornicom jer on nema status posebno osetljivog svedoka.

Najveća sudnica Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici broj 1 podeljena je u tri dela, tako da u prvom sede sudije, advokati, tužioci i oštećeni a u drugom optuženi.

K.K. je prvi put danas izveden iz ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

Suđenje se nastavlja 17. oktobra kada bi trebalo da se nastavi ispitivanje K.K.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka i instruktoru streljane N.M. koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Treći deo sudnice predviđen je za publiku i novinare, međutim u ovom postupku je suđenje zatvoreno za javnost. 

Punomoćnik porodice ubijenih u masovnom ubistvu u školi Vladislav Ribnikar Ognjen Božović je pre početka ročišta rekao je da očekuje da K.K. svedoči kako bi mu porodice ubijenih i ranjenih postavili pitanja koja ih tište godinu i po dana, a u nadi da dođu do odgovora kako i zašto je do zločina došlo.

"Ovo je prilika da porodice ranjenih i ubijenih prvi put postave pitanja koja ih tište godinu i po dana, u nadi da će doći do nekih odgovora kako i zašto je došlo do ovoga, u nadi da ćemo rasvetliti motive i dobiti makar neki vid smiraja", rekao je Božović novinarima ispred suda.

image