Posle hitne evakuacije: Mirna noć na području Jablanice i Konjica

Nije bilo obilnijih padavina i novih problema na ova dva područja u BiH koja su prošle nedelje pogodile razorne poplave i klizišta

Protekle noći nije bilo obilnijih padavina i novih problema na područjima Jablanice i Konjica koja su prošle nedelje pogodile razorne poplave i klizišta, saopštili su jutros iz Operativnog centra Civilne zaštite Jablanica.

Zbog vremenske prognoze prema kojoj će u ovim mestima u noći između utorka i srede doći do obilnih padavina koje bi mogle pokrenuti nova klizišta i ponovo ugroziti živote stanovnika Donje Jablanice i okolnih sela, ali i mesta na području Konjica, sinoć je naređena hitna evakuacija.

Iz Operativnog centra Civilne zaštite Jablanica rano jutros su saopštili da je noć protekla mirno i da nije bilo padavina kako se očekivalo, prenosi Kliks.ba.

Slično stanje je u Konjicu, gde su iz Vatrogasne službe saopštili da slabija kiša pada i jutros i da nema novih problema, kao i da su tokom noći izvršili naređenu evakuaciju jednog sela.

U katastrofalnim poplavama koje su u noći između četvrtka i petka, 3. i 4. oktobra, pogodile BiH, prema dosadašnjim zvaničnim podacima stradale su 22 osobe, od čega 19 u Jablanici i Konjicu i tri osobe u Fojnici.

Još se traga za više nestalih osoba čiji tačan broj vlasti nisu objavile.