Dodik: Iza Suda i Tužilaštva BiH stali stranci, ali je pravda na našoj strani

Sud i Tužilaštvo nisu institucije BiH, već američke institucije u kojima je bošnjački SDA kadar godinama provodio svoju silu i uništio sve što ima veze sa pravom i pravdom, poručio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da "namešteni sudski proces protiv njega vodi direktno lider SDA Bakir Izetbegović preko svojih poslušnika u neustavnom Sudu BiH i da je sada to otvoreno i priznao".

"Izjava da 'proces ide u tom smeru da budem osuđen' i to neposredno pre ročišta, govori ko njime stvarno upravlja i da je presuda i pre početka ove farse donesena. U celoj toj priči najskandaloznije je njegovo likovanje zbog toga što je, po njegovom priznanju, međunarodna zajednica stala iza procesa koji su oni spakovali", naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je naglasio da je SDA kadar u potpunosti privatizovao pravosuđe i na taj način pokušao da se obračuna sa svim Srbima, a predvodnik svega je Izetbegović.

"Godinama su pakovali lažne priče preko bivšeg direktora OBA Osmana Mehmedagića, ubacili su opasnog kriminalca i čoveka bez diplome da bi se na osnovu tih izmišljotina pokretali neki procesi za koje nikada nisu mogli ništa da dokažu", istakao je on.

Dodik je rekao da je Izetbegović sada svima objasnio da su uspeli, zato što su im iz međunarodne zajednice namignuli.

"Kako sam Izetbegović kaže 'ovo naše pravosuđe je takvo, ostalo je to iz nekog komunističkog vakta da nekoga pitaju šefe, hoćemo li, nećemo li' i tu jasno govori da su oni organizovali ovu predstavu za javnost i da je on taj koji je osmislio ovu lakrdiju kako bi oslabili Republiku Srpsku i našu poziciju", naveo je Dodik.

On je istakao da Sud i Tužilaštvo nisu institucije BiH, već američke institucije u kojima je bošnjački SDA kadar godinama provodio svoju silu i uništio sve što ima veze sa pravom i pravdom.

"Dokazali smo da je ovo politički proces. Iza njih su stali stranci, ali na našoj strani je pravda. Ne postoji krivično delo, pa prema tome ne bi trebalo da bude procesa, ali postoji SDA kriminalna organizacija koja upravlja pravosuđem i ostalim institucijama", zaključio je Dodik.

Košarac: Nastavak klasične nameštaljke

Više od godinu dana u Sudu BiH traje farsa i pseudopravni proces protiv predsednika Srpske Milorada Dodika i iako svi argumenti dokazuju da je optužnica neodrživa, pravosuđe i dalje lovi u mutnom, pokušavajući da disciplinuje legitimno izabranog predsednika Srpske, zbog toga što je svoj posao radio u skladu sa Ustavom i zakonom, a ne po volji neizabranog stranca, istakao je zamenik predsedavajuće Saveta ministara Staša Košarac.

"Danas nas očekuje nastavak ove klasične nameštaljke, pod dirigentskom palicom Majkla Marfija i Kristijana Šmita. Jasno nam je da je isključivi cilj ovog malignog dvojca obračun sa predsednikom Dodikom koji je čuvar Republike Srpske i njenog ustavnog kapaciteta, a čije politike brane Ustav i slovo Dejtonskog sporazuma", naglasio je Košarac.

On je naveo da su Marfi i Šmit svojim (ne)delima dokazali da se bore protiv dejtonskog koncepta BiH, zagovarajući neka druga, antisrpska rešenja, te da su zato i pokrenuli ovaj besmisleni politički progon, brutalno zloupotrebljavajući pravosuđe.

"Njihova misija je da sa političke scene uklone čoveka iza čije politike stoji Republika Srpska i srpski narod. To je notorna glupost i gubljenje vremena", poručio je Košarac.