Srbija i Balkan

Ukratko 10. oktobar: Ništa od izmena zakona o rudarstvu; Sigal spreman da umre za Putina

Izraelske snage ponovo su gađale školu u Pojasu Gaze. Istovremeno, predsednica opštine Preševo traži od Kurtija četiri miliona evra. Sijarto upozorava da bi ulazak Ukrajine u NATO bio početak trećeg svetskog rata, a Vulin poručuje da je BRIKS alternativa EU
Ukratko 10. oktobar: Ništa od izmena zakona o rudarstvu; Sigal spreman da umre za Putina© FOTO TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs..
  • Albanski premijer Edi Rama je nakon sastanka sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom u Tirani rekao da "Kosovo" ne može naći većeg prijatelja od Turske i njenog predsednika i podsetio da je upravo Turska prva priznala nezavisnost tzv. Kosova.
  • Uragan Milton udario je o kopno Floride u blizini mesta Sijesta Ki kao opasna oluja treće kategorije pre nego što je oslabio na drugu kategoriju kada je došao na obalu, saopštio je Nacionalni centar za uragane. U okrugu Sent Lusi na Floridi prijavljeni su i smrtni slučajevi, a više od dva miliona stanovnika Floride ostalo je bez struje, tačnije njih oko 2,4 miliona.
  • Zemlje BRIKS-a su novi centri ekonomske moći, a prema prognozama, do 2027. godine udeo zemalja članica u globalnom BDP-u može premašiti onaj G7, izjavio je šef Komisije Saveta Federacije za informacionu politiku i interakciju sa medijima Aleksej Puškov.
image