Srbija i Balkan

Gujon dogovorio dolazak italijanskih novinara: Promocija Srbije na servisu "Italpres"

U okviru svoje mreže, 'Italpres' sarađuje sa brojnim nacionalnim i lokalnim televizijskim stanicama u Italiji, kao i u Americi i na Bliskom Istoku
Gujon dogovorio dolazak italijanskih novinara: Promocija Srbije na servisu "Italpres"© Hakan Burak Altunoz/Anadolu Agency via Getty Images

Grupa italijanskih novinara u narednom periodu će posetiti našu zemlju, gde će kreirati medijske sadržaje o srpskoj kulturi, sportu i politici, a potom ih emitovati kroz svoj servis.

To je danas dogovoreno na sastanku direktora Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujona sa direktorom i osnivačem agencije "Italpres Gasparom" Borselinom iz Italije.

Na sastanku putem video-poziva, razgovarano je o modelima saradnje i mogućnostima prenošenja informacija o Srbiji medijima u Italiji i inostranstvu, navodi se u saopštenju Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju.

"U okviru svoje mreže, 'Italpres' sarađuje sa brojnim nacionalnim i lokalnim televizijskim stanicama u Italiji, kao i u Americi i na Bliskom Istoku", dodaje se.

Gujon se zahvalio Borselinu na kontinuiranom objektivnom izveštavanju o Srbiji proteklih godina i istakao važnost produbljivanja saradnje sa ovom renomiranom medijskom kućom, osnovanom pre više od tri decenije, navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je direktor agencije "Italpres" rekao da postoji mnogo prostora za unapređenje saradnje i veću medijsku vidljivost Srbije u Italiji što će biti svakako u fokusu italijanske redakcije u narednom periodu.

Sastanak je organizovao narodni poslanik Jovan Palalić, predsednik Skupštinske grupe za saradnju sa Italijom i Vatikanom, koji već duži niz godina uspešno radi na institucionalnom povezivanju Srbije i Italije, kao i poboljšanju međudržavne saradnje u različitim oblastima.

image