Srbija i Balkan

Nije samo Dejan Pantić: Ne zna se sudbina još jednog uhapšenog Srbina

Hapšenje Miljana Adžića izvršila je Kosovska policija na Jarinju u popodnevnim časovima 9. decembra
Nije samo Dejan Pantić: Ne zna se sudbina još jednog uhapšenog SrbinaNone © ATA Images

Iako se najviše govori o uhapšenom policajcu Dejanu Pantiću, još jedan Srbin sa severa Kosova i Metohije, Miljan Adžić uhapšen je na administrativnom prelazu Jarinje 9. decembra.

Adžića policija tzv. Kosova sumnjiči da je "učestvovao u napadu vatrenim oružjem na službena lica", što klasifikuju kao "teško ubistvo u pokušaju", prenose prištinski mediji.

Prema pisanju prištinskih medija, proširena je istraga zbog napada na policiju tzv. Kosova na severu KiM 13. oktobra. Nekoliko lica koja sumnjiče za krivična dela napada na službeno lice već je identifikovano, a reč je o incidentima koji su se desili tokom policijske i carinske akcije protiv navodnog šverca u Zvečanu, prenosi "Gazeta Sinjali".

Simić: Pantić i Adžić su nevini

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić istakao je da su uhapšeni Dejan Pantić i Miljan Adžić, kao i "svi ostali koje je Priština stavila na spisak za hapšenje", nevini.

Simić napominje da se ne radi o pravnom procesu, već o klasičnom institucionalnom nasilju "sa ciljem neskrivenog progona srpskog naroda".

"Porodice Adžić i Pantić danima prolaze agoniju zato što su njihovi članovi krivi jer su Srbi", poručio je Simić i naglasio da je "hapšenje Srba na osnovu nekakvih tajnih spiskova Prištine sramota međunarodne zajednice".

Policija tzv. Kosova: Niko ne može pobeći pravdi

U saopštenju policije tzv. Kosova navodi se da je zločin za koji se Adžić sumnjiči počinjen protiv njihovih službenika "pre izvesnog vremena" koje nije precizirano.

"Privedeno lice se sumnjiči da je učestvovalo u napadu vatrenim oružjem na službena lica, teško ubistvo 'u pokušaju', u ovom slučaju počinjenom pre izvesnog vremena. 'Kosovska policija' će nastaviti svoje obaveze i aktivnosti u realizaciji policijskih ciljeva, uključujući hapšenje i privođenje pravdi traženih lica. I ovo hapšenje dokazuje da niko ne može pobeći pravdi i da će se pre ili kasnije suočiti sa silom zakona", navodi se u saopštenju policije tzv. Kosova.

Po ovlašćenju nadležnog tužioca, osumnjičenom je određeno zadržavanje.

image