Srbija i Balkan

Pronađena još jedna žrtva poplava u BiH: Najmanje 24 stradalo, za nestalima se još traga

Katastrofalne poplave su u noći između 3. i 4. oktobra zahvatile Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton i odnele najmanje 24 ljudska života
Pronađena još jedna žrtva poplava u BiH: Najmanje 24 stradalo, za nestalima se još traga© TANJUG/ OMK MUP REPUBLIKE SRBIJE, fotografija niske rezolucije/ nr

Spasioci i druge službe pronašli su još jedno telo nakon poplava koje su pogodile Federaciju BiH.

Ova informacija je potvrđena za "Kliks", a trenutno traje akcija izvlačenja na području Konjica. Identitet žrtve još nije poznat.

Do sada je u poplavama koje su pogodile BiH stradalo najmanje 24 osobe. Brojna pomoć u novcu, mehanizaciji i ljudstvu svakodnevno pristiže u poplavljene krajeve.

Još se radi na potpunoj normalizaciji saobraćaja na putu Sarajevo-Mostar.

Spasioci i mašine Republičke uprave civilne zaštite i dalje koordinisano deluju u Jablanici u Federaciji BiH, tragaju za nestalim ljudima i saniraju posledice velike bujične poplave koja je nedavno pogodila ovo mesto na Neretvi i odnela ljudske živote.

Iz Republičke uprave civilne zaštite saopšteno je da probleme stvara zakrčena lokalna deponija otpada.

"Ogromne količine mulja, blata, raznih vrsta smeća proteklih dana su opteretile odlagalište tako da se ulažu napori da se deponija preuredi kako ne bi usporavala rad međunarodnog modula mašina spasilaca i mašina u Donjoj Jablanici", navodi se u saopštenju.

Na terenu su timovi Republičke uprave civilne zaštite za urbano traganje i spasavanje, za zaštitu i spasavanje na vodi i pod vodom i mašinski tim.

Katastrofalne poplave su u noći između 3. i 4. oktobra zahvatile Hercegovačko-neretvanski i Srednjobosanski kanton.

image