Predsednik opštine Štrpce: Od dolaska Kurtija nema vladavine prava za Srbe za KiM

Jevtić je poručio da je od dolaska Kurtija uvedena politika etnonacionalizma koju sprovodi aktuelni režim u Prištini

Predsednik opštine Štrpce Dalibor Jevtić izjavio je da na "Kosovu" od dolaska Aljbina Kurtija nema više vladavine prava za Srbe i da je demokratija potpuno ukinuta, obrazlažući tako odluku te opštine da obustavi javne pozive za davanje u zakup javnih objekata na teritoriji Štrpca.

Jevtić je u izjavi za TV Pink poručio da je od dolaska Kurtija uvedena politika etnonacionalizma koju sprovodi aktuelni režim u Prištini.

"Sve što se tiče prava koja su zagarantovana zakonima ovde na Kosovu, Srbima je dolaskom Kurtija na vlast ukinuto i to je nešto što mora da se kaže. Sa druge strane, mi pokušavamo da se upravo kroz mehanizme koje imamo borimo protiv takvih akcija i odluka. Zato smo usvojili ovaj zahtev na Vanrednoj sednici Skupštine Opštine, zato smo preduzeli neke druge korake i mere i mi nećemo odustati od te naše borbe", rekao je Jevtić.

Naglasio je da čeka odgovor međunarodne zajednice.

"Ono što takođe, moram da naglasim, mi čekamo odgovor od predstavnika međunarodne zajednice. Ponavljam, kako je moguće da Skupština opštine Severne Mitrovice od kada je gradonačelnik ove opštine Albanac i od kako su skoro svi njeni članovi i većina odbornika Albanci, kako se te njihove odluke poštuju, a ne poštuju se nikakve odluke opštine Štrpce. To pitanje ponavljamo svim međunarodnim akterima i međunarodnim predstavnicima", naglasio je Jevtić.

On je dodao i da nema nikakvih očekivanja "od etnonacionaliste Aljbina Kurtija".

"Mi znamo da će on nastaviti sa svim tim akcijama koje su protivzakonite, protivpravne, protiv interesa građana koji žive na teritoriji Opštine Štrpce, ali to nije razlog da mi odustanemo od naše borbe", zaključio je Jevtić.