Srbija i Balkan

Vučić sa članom KPK: Zahvalni smo na principijelnoj poziciji Kine kada je u pitanju KiM

Izuzetno smo zahvalni na principijelnoj poziciji Narodne Republike Kine po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci očuvanju teritorijalnom integriteta i suvereniteta Republike Srbije, poručio je šef države
Vučić sa članom KPK: Zahvalni smo na principijelnoj poziciji Kine kada je u pitanju KiM© TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa članom Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK) i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin.

"Odličan sastanak sa članom Centralnog komiteta KPK i direktorkom Kancelarije Državne komisije za reformu javnog sektora Li Sijaosin, sa kojom sam razmenio mišljenja o svim temama od obostranog interesa u cilju unapređenja odlične saradnje Srbije i Kine u svim oblastima", napisao je Vučić na svom Instagram profilu budućnostsrbijeav.

Vučić je istakao da je Republika Srbija "izuzetno ponosna na izvanredne odnose, čelično prijateljstvo, izuzetno kvalitetan i intenzivan politički dijalog na svim nivoima, kao i na sveukupnu saradnju sa NR Kinom koju konstantno produbljujemo zajedničkim projektima".

"Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji Srbije i Kine koja se dinamično razvija kroz realizaciju brojnih kapitalnih projekata u oblasti drumske i železničke infrastrukture i energetike, a koja je praćena sve intenzivnijom investicionom saradnjom, naročito u oblasti rudarstva, crne i obojene metalurgije i auto-industrije", otkrio je šef države.

Izrazivši značaj istorijske posete predsednika NR Kine i zadovoljstvo što je, posle skoro osam godina, imao priliku da ga ponovo ugosti u Srbiji, Vučić je istakao da je zamolio gospođu Sijaosin da predsedniku Si Đinpingu, osvedočenom prijatelju srpskog naroda, prenese srdačne pozdrave.

"Izuzetno smo zahvalni na principijelnoj poziciji Narodne Republike Kine po pitanju Kosova i Metohije, kao i na doslednoj podršci očuvanju teritorijalnom integriteta i suvereniteta Republike Srbije, što je pitanje od najvišeg nacionalnog značaja za našu zemlju i narod. Uz to, od velikog značaja za našu zemlju je i podrška prijateljske Kine i naš koordiniran nastup u međunarodnim organizacijama", naveo je predsednik u objavi na Instagramu.

image