Srbija i Balkan

Miljani Kecmanović produžena mera zabrane komunikacije sa sinom

Dečak K.K. koji je u OŠ "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara škole se od 3. maja, odnosno od hapšenja nalazi u psihijatrijskoj klinici
Miljani Kecmanović produžena mera zabrane komunikacije sa sinom© TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/

Viši sud u Beogradu je Miljani Kecmanović za još tri meseca produžio meru zabrane prilaska, sastajanja se i komuniciranja sa svojim sinom, K.K. koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Ova mera je određena u oktobru prošle godine i od tad je sud kontroliše na svaka tri meseca, rekla je za Tanjug portparol tog suda Milica Veličković.

Sud je odluku o produženju mere doneo 11. oktobra.

Dečak K.K. se od 3. maja, odnosno od hapšenja nalazi u psihijatrijskoj klinici, odakle je prvi put izašao 8. oktobra, kada je u krivičnom postupku svedočio protiv svojih roditelja Vladimira i Miljane Kecmanović.

Suđenje Kecmanovićima će se nastaviti 17. oktobra ispitivanjem maloletnika koji je u ovom postupku svedok. Ovo suđenje je zatvoreno za javnost i održava se u zgradi Višeg suda, ali je, s obzirom na to da svedoči maloletnik, privremeno izmešteno u zgradu Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici.

Otac dečaka K.K optužen je da je izvršio krivično delo – teško delo protiv opšte sigurnosti, jer je dete od 13 godina vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje u kući.

Majka Miljana Kecmanović je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici u kojoj je masakr počinjen.

Dečak, koji u vreme izvršenja ovog zločina nije imao navršenih 14 godina, pa samim tim nije krivično odgovoran, pucao je 3. maja u školi iz dva očeva pištolja koja je uzeo 1. maja. On ih je kobnog dana stavio u ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba i ranio još petoro dece i nastavnicu istorije.

image