Brat uhapšenog Pantića za RT Balkan: Ne znamo ništa, ubija nas neizvesnost

Dejanov brat Siniša Pantić svakodnevno je na barikadi u Rudaru

"Molim da se porodici omogući makar jedan razgovor sa Dejanom, kako bismo znali da li je primio terapiju i kako se oseća", izjavio je za RT Balkan Siniša Pantić, rođeni brat uhapšenog policajca Dejana Pantića.

"I dalje ne znam ništa o bratu, ni da li je primio terapiju, ni kako je", izjavio je danas za RT Balkan Siniša Pantić, rođeni brat uhapšenog policajca Dejana Pantića.

Pantić, koga je naš reporter sreo na barikadi u Rudaru, kaže da je od prvog dana sa ljudima koji ovde protestuju zbog hapšenja brata.

"Teška je ova neizvesnost. Ne znamo ništa o njemu i njegovom stanju. Juče smo prvo imali informaciju da je primio terapiju i na trenutak nam je bilo lakše, onda, sinoć, kada smo čuli od šefa Euleksa da niti znaju gde je, niti da li je primio terapiju, bilo nam je jako teško", kaže Siniša Pantić.

On je i danas sa Rudara uputio apel svima koji mogu da pomognu, da se omogući barem jedan poziv uhapšenom Dejanu, ili od strane brata, ili od strane supruge i dece, kako bi porodica znala da je on dobro.

"Ja molim, apelujem, da ga puste iz zatvora, jer nije kriv. Ako ko zna mog brata - znam ga ja i znam da ništa nije učinio", apeluje Siniša Pantić.

Srbi na Kosovu i Metohiji, šesti dan protestuju zbog protivpravnog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića na barikadama na severu pokrajine.

Dejanu Pantiću, bivšem policajcu koji je pre šest dana uhapšen na Jarinju, određen je pritvor do 30 dana, a odluka sudije iz Prištine stigla je bez obrazloženja.