Srbija i Balkan

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije na sastanku Vojnog komiteta EU

General Mojsilović je u svom izlaganju predstavio doprinos Srbije kroz učešće pripadnika Vojske Srbije u operacijama i misijama pod okriljem Evropske unije i u Borbenoj grupi Evropske unije "Helbrok"
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije na sastanku Vojnog komiteta EU© TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović učestvovao je na sastanku Vojnog komiteta Evropske unije na nivou načelnika generalštabova održanom danas u Budimpešti.

Na sastanku, koji je realizovan u organizaciji i po pozivu generala Roberta Brigera, predsedavajućeg ovim najvišim vojnim telom Evropske unije, bilo je reči o doprinosu zemalja Zapadnog Balkana Zajedničkoj bezbednosnoj i odbrambenoj politici Evropske unije i mogućnostima za dalje unapređenje saradnje, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

General Mojsilović je u svom izlaganju predstavio doprinos Srbije kroz učešće pripadnika Vojske Srbije u operacijama i misijama pod okriljem Evropske unije i u Borbenoj grupi Evropske unije "Helbrok".

Načelnik Generalštaba je, takođe, potvrdio posvećenost Vojske Srbije izgradnji i očuvanju mira i bezbednosti u regionu, kao i daljem jačanju saradnje i poverenja kako sa zemljama Zapadnog Balkana, tako i sa Evropskom unijom.

image