Srbija i Balkan

Vučić sa specijalnim izaslanikom Norveške za Zapadni Balkan: Razmotrili smo ključne teme

Predsednik Srbije je istakao da je zahvalio Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci
Vučić sa specijalnim izaslanikom Norveške za Zapadni Balkan: Razmotrili smo ključne teme© TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je se sa specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Hokonom Blankenborgom.

"Dobar sastanak sa dosadašnjim specijalnim izaslanikom Kraljevine Norveške za Zapadni Balkan Hokonom Blankenborgom, tokom kojeg smo razmotrili ključne teme poput aktuelnih izazova i prilika u regionu, kao i o mestu i ulozi naših zemalja u kontekstu snažnijeg regionalnog povezivanja i saradnje", objavio je Vučić na svom instagram nalogu. 

Predsednik Vučić je istakao da je zahvalio Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci, "posebno u domenu ekonomskog razvoja i infrastrukturnih projekata".

"Posebno sam istakao značaj očuvanja stabilnosti kroz dijalog i ekonomsku saradnju, koji ostaju ključni faktori za mir i napredak u regionu", naglasio je Vučić.

Naveo je da je tokom sastanka poželeo dobrodošlicu novom specijalnom izaslaniku Eiriku Nestasu Matisenu i izrazio spremnost Srbije "da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima kao što su stabilnost, prosperitet i održivi razvoj Zapadnog Balkana".

image