Srbija i Balkan

Odluka Prištine da dozvoli ulazak srpske robe na Kosovo i Metohiju samo za kameru

Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost je naglasio da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "popustio" kako ne bi morao da se pravda svojim biračima i opoziciji pred izbore u februaru
Odluka Prištine da dozvoli ulazak srpske robe na Kosovo i Metohiju samo za kameru© Sasa Djordjevic/Anadolu Agency

Odluka Prištine da dozvoli ulazak srpske robe je bila samo za kameru, rekao je Marko Miškeljin iz Centra za društvenu stabilnost povodom kilometarskih kolona kamiona koje i po nekoliko sati, pa i dana čekaju da preko Merdara uđu u južnu srpsku pokrajinu.

"Iako je Priština dozvolila ulazak srpske robe na administrativnom prelazu Merdare, roba jako sporo prolazi i to samo preko Merdara, a pitanje je kada će i da li će se doći do otvaranja ostalih prelaza, tako da i dalje treba biti oprezan kada je reč o tome, izjavio je Miškeljin za Tanjug.

Ukazao je da je ukidanje zabrane ulaske srpske robe usledilo nakon pretnji Nemačke vlastima u Prištini da neće učestvovati na samitu Berlinskog procesa u Berlinu i da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti "popustio" kako ne bi morao da se pravda svojim biračima i opoziciji pred izbore u februaru.

"Onog momenta kada je odradio to što je trebao i kada je ubrao političke poene, on je praktično zaustavio taj proces, odnosno nije se nastavilo. Vidimo da ljudi satima čekaju i da je ta odluka bila samo za kameru", zaključuje Miškeljin.

image