Srbija i Balkan

Đukić Dejanović tokom posete Kubi sa zvaničnicima te zemlje o saradnji u obrazovanju

Đukić Dejanović je posetila specijalnu školu "Panama" i upoznala se sa radom te obrazovne ustanove i aktivnostima koje sprovode, kao i sa izvanrednim postignućima učenika
Đukić Dejanović tokom posete Kubi sa zvaničnicima te zemlje o saradnji u obrazovanju© TANJUG/ MINISTARSTVO PROSVETE

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je, tokom posete Republici Kubi, razgovarala sa zvaničnicima obrazovnog sistema te zemlje o saradnji u oblasti obrazovanja.

Đukić Dejanović je tokom razgovora predstavila obrazovni sistem Srbije i prisustvovala konferenciji o obrazovnom sistemu Kube, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

Ona je navela da Kubu karakteriše visok stepen pismenosti i da imaju 0,02 odsto nepismenih.

"Reforme u koje su sprovedene u sistemu obrazovanja, doprinele su ne samo smanjenju nepismenosti, već je akcenat stavljen i na izgradnju veština i sticanja znanja u svim životnim dobima. Ova iskustva su nam izuzetno značajna za primenu celoživotnog učenja u Srbiji", istakla je ministarka, dodajući da je posebno interesantan sistem srednjoškolskog obrazovanja.

Đukić Dejanović je posetila specijalnu školu "Panama" i upoznala se sa radom te obrazovne ustanove i aktivnostima koje sprovode, kao i sa izvanrednim postignućima učenika.

Tokom posete, ministarka je sa kubanskim zvaničnicima razgovarala o mogućnostima saradnje i o potencijalnim projektima koji bi mogli da doprinesu obrazovnom razvoju u obe zemlje.

Tokom boravka na Kubi Đukić Dejanović i ministarka prosvete Republike Kube Naima Ariatne Truhiljo potpisaće Memorandum o razumevanju između dva ministarstva u oblasti obrazovanja, navedeno je u saopštenju.

image