Srbija i Balkan

Dodik: Rute reciklira neistine o navodnim secesionističkim politikama

Ne mogu se razlozi za sopstvene neuspehe tražiti u drugima, naveo je predsednik RS
Dodik: Rute reciklira neistine o navodnim secesionističkim politikama© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Mark Rute reciklira neistine o navodnim secesionističkim politikama, prokomentarisao je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavu generalnog sekretara NATO-a o situaciji u BiH.

"U politici je najopasniji momenat nedostatak ideja. U njihovom odsustvu recikliraju se stare mantre, koje nisu donele rezultat. Tako i Mark Rute reciklira i plagira tuđe neistine i konstrukcije o navodnim secesionističkim politikama", napisao je Dodik na Iksu.

Mislio sam da je kreativniji političar, dodao je predsednik RS.

"Ne mogu se problemi 2024. godine rešavati idejama sa kraja devedesetih. Ne mogu se razlozi za sopstvene neuspehe tražiti u drugima", istakao je Dodik.

Mark Rute izjavio je prethodno da NATO smatra da je situacija u regionu Zapadnog Balkana zabrinjavajuća zbog okolnosti u Bosni i Hercegovini i na Kosovu.

"Situacija na Zapadnom Balkanu i dalje je zabrinjavajuća zbog secesionističkih pretnji u Bosni i Hercegovini, ka i zbog krhke bezbednosne situacije na 'Kosovu' i malog napretka u dijalogu između Beograda i Prištine", naveo je generalni sekretar alijanse, dodajući još jednu poznatu zapadnu mantru, da Rusija podstiče podele u regionu.

image