Srbija i Balkan

Završeno ispitivanje dečaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru"

Planirano je da dečak K.K nastavi da odgovara na pitanja članova porodice nastradalih, ali i na pitanja svojih roditelja
Završeno ispitivanje dečaka koji je počinio masovno ubistvo u "Ribnikaru"© L.L./ATAImages

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je završeno ispitivanje K.K. dečaka koji je počinio masovno ubistvo 3. maja u školi "Vladislav Ribnikar", u nastavku suđenja njegovim roditeljima Miljani i Vladimiru Kecmanoviću. Njemu su pitanja danas postavljali roditelji ubijene dece i članovi porodice ubijenih.

Za sledeće suđenje koje je zakazano 1. novembra predviđeno je izvođenje pisanih dokaza i saslušanja svedoka i ono će se održati u Palati pravde gde je i do sad bilo ovo suđenje. Maloletnik je svedočio iz sudnice, odnosno za govornicom, jer on nema status posebno osetljivog svedoka.

On je sanitetskim vozilom dovezen iz psihijatrijske ustanove u kojoj se nalazi od zločina.

U ovom predmetu sudi se roditeljima dečaka, Vladimiru i Miljani Kecmanović i instruktoru streljane Nemanji Marinkoviću, koji je optužen za krivično delo davanje lažnog iskaza.

Punomoćnik oštećenih Ognjen Božović je uoči suđenja novinarima rekao da bi danas trebalo da se nastavi ispitivanje maloletnog K.K i izrazio nadu da će se razumeti kako je došlo do 3. maja, odnosno koje su bile pobude.

On je ocenio da ovo suđenje ide u pravcu ka osuđujućoj presudi i dodao da iskaz K.K. nije presudan, ali da jeste značajan.

Božović je dodao da je on od početka bio za to da suđenje bude otvoreno za javnost, ali i da curenje informacija iz ovog postupka otežava rad i dodatno traumatizuje žrtve. Suđenje je zatvoreno za javnost zbog zaštite maloletnih oštećenih.

image