Vučić o rezultatima popisa u CG: Brutalna poruka svima koji su hteli da ruše pozicije srpskog naroda

Predsednik je ocenio da su rezultati popisa poruka i za one koji su hteli brutalnim kampanjama da ruše ne samo pozicije srpskog naroda, nego i njegov identitet i njegovo pravo na jezik, ćiriličko pismo i sve drugo

Rezultati popisa stanovništva u Crnoj Gori pokazuju da je srpski narod dobro razumeo da samo očuvanjem nacionalnog, kulturnog, jezičkog identiteta može da opstane, ali to je i dobra poruka za Srbiju i sve Srbe u regionu, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je to rekao na pitanje Tanjuga da prokomentariše rezultate popisa stanovništva u Crnoj Gori, navodeći da je to poruka i za one koji su hteli brutalnim kampanjama da ruše ne samo pozicije srpskog naroda, nego i njegov identitet i pravo na jezik, ćirilično pismo i sve drugo.

"Pokazalo se da smo uspevali da ujedinimo narod. Verujem da ćemo ekonomskim napretkom i ekonomskim povezivanjem i još bližim vezama omogućiti i tim ljudima da uvek čuvaju svoje interese i obezbede sigurniju budućnost za svoju decu", rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara posle svečanosti povodom obeležavanja Dana BIA.

Vučić je, takođe, poželeo sve najlepše Crnoj Gori, ali i srpskom narodu i svim ostalim građanima u toj zemlji.

Podsetimo, prema konačnim rezultatima Popisa stanovništva u Crnoj Gori u 2023. godini, 256.436 lica izjasnilo se kao Crnogorci (41 odsto), 205.370 ili 32 odsto kao Srbi, 58.956 ili devet odsto kao Bošnjaci, 30.978 ili četiri odsto kao Albanci, 12.824 ili 2,06 odsto kao Rusi, 10.162 lica ili 1,63 odsto izjasnili su se kao muslimani.