Vučić o odlasku na samit BRIKS-a: Sve će biti jasno 20. ili 21. oktobra (VIDEO)

Predsednik je poručio da očekuje važan razgovor 20. oktobra posle kog će javnost obavestiti da li ide na samit u Rusiju ili ne

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će 20. ili 21. oktobra saopštiti da li će otići u Kazanj na samit BRIKS-a.

"Ako kažem da idem u Kazanj, obelodaniće da je to kraj evropskog puta Srbije i da se Srbija konačno opredelila i uništila sebe. Budem li rekao ovo drugo, reći će da sam izdao Ruse i uradio ne znam šta. Šta god uradite, bićete krivi", rekao je Vučić posle svečanosti obeležavanja Dana Bezbednosno-informativne agencije (BIA) na pitanje novinara N1 da li je konačno prelomio da li će prihvatiti poziv predsednika Rusije Vladimira Putina i pojaviti se sledeće sedmice na Samitu BRIKS-a u Kazanju.

Dodao je da će šta god da uradi, uvek biti kriv i to onim istim koji, kako kaže, nemaju nikakvu ideologiju i ni za šta se ne zalažu, a samo traže razlog da bi mogli da ga napadnu.

On je rekao da će sve biti jasno 20. ili 21. oktobra. Dodao je da očekuje mnogo važnih razgovora 20. oktobra, da u nedelju dolazi kralj Esvatinija, ali i drugi gosti i da će naredna sedmica biti jedna od najzanimljivih.

"Očekujem važan razgovor 20. i mnogo važnih razgovora, ne mogu još da vam otkrivam sve detalje. Ali biće to jedna od najzanimljivijih nedelja, u nedelju imamo mnogo ponovnih razgovora, a zatim svaki dan od ponedeljka", rekao je.

"Srbija nije u jednostavnom položaju, ali je u takvoj situaciji da može sama da se bori za svoju budućnost i da bira svoju budućnosti na najbolji mogući način", poručio je Vučić.

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je Vučića na samit BRIKS-a. Vučić je tada rekao da ima "gužvu u šesnaestercu" i da će svoju odluku saopštiti kasnije.

Samit BRIKS-a održava se od 22. do 24. oktobra u ruskom gradu Kazanj.