Srbija i Balkan

Vučić: U novom pogonu "Knjaza" još 100 radnih mesta, pokrećemo dijalog o obrazovanju

Ovo je velika investicija vredna gotovo 30 miliona evra, rekao je predsednik Srbije
Vučić: U novom pogonu "Knjaza" još 100 radnih mesta, pokrećemo dijalog o obrazovanju© Tanjug/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Aranđelovcu na otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije "Knjaz Miloš" da je država pomogla tu investiciju sa 4,67 miliona evra i da je otvoreno oko 100 novih radnih mesta, a najavio je i da će biti pokrenut dijalog o tome kako da obrazovanje odgovori potrebama privrede.

"Ovo je velika investicija vredna gotovo 30 miliona evra, ako se ne varam 28 miliona evra. I mi smo malo pomogli, ali značajno i zaposlili novih stotinu ljudi", rekao je Vučić tokom obilaska novog pogona sa rukovodstvom fabrike.

Vučić je rekao da se iz te fabrike izvoze naši poznati brednovi "Knjaz Miloša" koji idu na tržišta Bugarske, BiH, Crne Gore, Mađarske i drugih zemalja.

"'Akva sport' voda nam je deveta najprodavanija voda u Evropi, što je skoro neverovatno za tako malu zemlju i za tako malo mesto kao što je Aranđelovac u poređenju sa evropskim fabrikama i evropskim mestima", istakao je Vučić.

Naglasio je da se ponosi time što naša država može da pomogne takve investicije, jer tako dobijamo sve više proizvodnih pogona.

Vučić je rekao da će u Srbiji morati mnogo više da se radi na obrazovanju i neuporedivo više uloži u njega.

"Tako da ćemo morati ozbiljan dijalog po tom pitanju da povedemo", rekao je Vučić i dodao da ne misli samo na dualno obrazovanje već šire.

Predsednik je rekao da naše školovanje mora da spremi ljude za moderno vreme jer su se stvari dosta promenile u odnosu na pre 30 godina.

Predsednik je naglasio da je otvaranje novog proizvodnog pogona kompanije "Knjaz Miloš" velika investicija za Srbiju i da se ta kompanija prvi put modernizuje od 1997. godine.

"Imamo potpuno novi pogon, potpuno nova tehničko-tehnološka dostignuća. Srećan sam što smo kao država mogli da pomognemo i ovu investiciju. A biće više zaposlenih nego što im je potrebno, jer smo mi na tome insistirali. Oni su napravili proces tako automatizovan da su mogli i sa tri puta manje radnika, a na našu inicijativu su prihvatili sto radnika", rekao je Vučić .

Predsednik je zahvalio porodici Paskvale koja je, kako je rekao, mnogo truda uložila u tu kompaniju i rekao da je srećan što video zaposlene u "Knjazu" koji, kako kaže, rade sa mnogo strasti i ljubavi prema kompaniji.

"Takvu strast i ljubav prema kompaniji sam malo gde video i zato je 'Knjaz Miloš' toliko uspešan. Mogli ste da vidite divne ljude koji su sa nostalgijom i ljubavlju pričali o kompaniji u kojoj su nekad radili i to jeste rezultat", rekao je Vučić.

Dodao je da više nije važan samo broj zaposlenih već i koliki će izvoz i profit da bude i koliko će poreza Srbiji da plate.

"Važno je koliko ćemo i poreza da naplatimo u trgovinama i u svemu drugom. Potpuno druga dimenzija, potpuno se sve promenilo u prethodnih 10, 20 i 30 godina", ocenio je Vučić.

image