Đurić: Srbija je podržala pismo podrške Guterešu

Podržali smo to pismo, ali ne ispunjavamo muzičke želje pojedinim beogradskim krugovima ili tabloidima koji bi da odrede kojim danom ćemo šta izjaviti, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije

Srbija je podržala pismo podrške generalnom sekretaru Ujedinjenih nacija Antoniju Guterešu pošto ga je Izrael proglasio za personu non grata, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić.

On je istakao da nije tačna informacija koju su objavili pojedini mediji da Srbija to nije učinila.

Informacija je, inače, objavljena pre nekoliko dana, ali se Đurić tek sada oglasio o tome odgovarajući na pitanja novinara na zajedničkoj konferenciji za medije sa ministrom spoljnih poslova Slovačke Jurajom Blanarom. 

"Srbija jeste podržala to pismo, ali mi ne ispunjavamo muzičke želje pojedinim beogradskim krugovima ili tabloidima koji bi da odrede kojim danom ćemo šta izjaviti", rekao je Đurić.

Đurić je istakao da će Srbija nastaviti da vodi samostalnu i nezavisnu politiku i da pruža podršku međunarodnom pravu, te da će raditi ono što je interes Srbije.

Pojedini mediji ranije su objavili da je više od 100 zemalja članica UN potpisalo pismo podrške generalnom sekretaru UN Antoniju Guterešu pošto ga je Izrael proglasio za personu non grata, a da, navodno, Srbija to nije učinila.