Srbija i Balkan

Vulin: Izostanak ruske delegacije na obeležavanju oslobođenja Aušvica vređa sećanje na žrtve

Vulin je danas učestvovao na naučnoj konferenciji "Oslobođenje Beograda i Srbije u Drugom svetskom ratu", koja je održana u Ruskom domu u Beogradu
Vulin: Izostanak ruske delegacije na obeležavanju oslobođenja Aušvica vređa sećanje na žrtveGetty © Oliver Chan

Odsustvo Rusije sa obeležavanja godišnjice oslobođenja koncentracionog logora Aušvic-Birkenau vređa sećanje na žrtve, izjavio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin na konferenciji u Ruskom domu u Beogradu.

"Da li ste znali da će ove godine, na dan oslobođenja Aušvica, manifestacija biti održana bez učešća sovjetske (ruske) strane? Da li je moguće veće kršenje zdravog razuma, istorijske istine i uvreda svim ubijenima u Aušvicu nego da njihovi oslobodioci neće biti ovde jer se veruje da je politika ruske države, naslednice Crvene armije, trenutno neprijatna poljskoj vladi", rekao je on.

Vulin je danas učestvovao na naučnoj konferenciji "Oslobođenje Beograda i Srbije u Drugom svetskom ratu", koja je održana u Ruskom domu u Beogradu.

On je tom prilikom za RT Balkan izjavio da Srbija vodi računa da sačuva svoja tradicionalna prijateljstva i da nikad ne dozvoli da postane oruđe u tuđim rukama, koje bi na bilo koji način ugrozilo Rusiju

image