Srbija i Balkan

Vreme sutra: Jutro hladno, tokom dana pretežno sunčano, vetar posle podne u slabljenju

Najniža temperatura će se kretati od 0 do deset stepeni, a najviša od 16 do 19 stepeni Celzijusa
Vreme sutra:  Jutro hladno, tokom dana pretežno sunčano, vetar posle podne u slabljenju© TANJUG/ JOVANA KULAŠEVIĆ

Prema prognozi Republičkog hidro-meteorološkog zavoda (RHMZ), u Srbiji će sutra jutro biti vedro i hladno, a po kotlinama, nizijama i visoravnima ponegde se očekuju magla i slab prizemni mraz, dok će tokom dana biti pretežno sunčano, uz umeren i jak jugoistočni vetar, koji će posle podne oslabiti.

U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i u donjem Podunavlju sa udarima olujne jačine, posle podne u slabljenju, dok će u ostalim krajevima duvati slab do umeren vetar promenljivog smera.

Najniža temperatura biće od 0 do deset stepeni, a najviša od 16 do 19 stepeni.

U Beogradu će jutro biti vedro i hladno, a tokom dana pretežno sunčano uz umeren jugoistočni vetar, koji će posle podne biti u slabljenju. 

Početkom sledeće nedelje očekuju se hladna jutra, a ponegde u nižim predelima i jutarnji mraz.

Dnevna temperatura biće u granicama ili malo iznad proseka za treću dekadu oktobra, u većini mesta od 16 do 22 stepena, a najtopliji dan biće utorak, 22. oktobar.

Kako se navodi, nastavlja se period suvog i stabilnog vremena uz hladna, mestimično i maglovita jutra sa slabim prizemnim mrazom, uglavnom u mestima južno od Save i Dunava, dok će u Vojvodini biti ređa pojava.

image