Srbija i Balkan

Vulin: Crvena armija nam je pomogla, zato nećemo uvesti sankcije Rusiji

Mnogi od onih koje su Rusi oslobodili odavno su to zaboravili, rekao je potpredsednik Vlade Srbije
Vulin: Crvena armija nam je pomogla, zato nećemo uvesti sankcije Rusiji© FOTO TANJUG/ Str/ bg

Za razliku od većine evropskih naroda, Srbi za slobodu duguju samo sebi, poručio je potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin, ističući da je Crvena armija 1944. godine pomogla da se oslobodi Beograd, na čemu je Srbija zahvalna i zato i neće postati deo antiruske histerije.

Ostali narodi, naveo je duguju Sovjetskom savezu i Crvenoj armiji, ali, kako je ocenio Vulin, oni su to odavno zaboravili i kod njih nema zahvalnosti.

"Mi smo zahvalni za ovu pomoć. U tome je razlika između nas i drugih naroda. Pa upravo zbog toga ne zaboravljamo istoriju, ne zaboravljamo šta je bilo, ne zaboravljamo kako je bilo i protiv koga smo se borili, sa kime smo se borili, ali isto tako znamo i kuda koračamo. Upravo zbog toga nećemo uvesti sankcije Ruskoj Federaciji i nećemo promeniti svoju politiku i nećemo postati deo antiruske histerije", poručio je Vulin.

Vulin je naveo da je oslobođenje Beograda svakako jedan od najznačajnijih datuma iz istorije Drugog svetskog rata.

"Važnije ipak je da smo se mi četiri godine sami borili protiv nacista, sami smo se borili protiv nemačkih okupatora i njihovih saradnika, a 1944. godine Crvena armija nam je pomogla da oslobodimo i Beograd", rekao je Vulin.

image