Srbija i Balkan

Vučić sa predsednicom Odbora za spoljnu politiku i odbranu Senata Italije o saradnji dveju zemalja

Naglasio sam značaj jačanja odnosa između Srbije i Italije, posebno u oblastima kao što su ekonomija, infrastruktura, nauka, kultura
Vučić sa predsednicom Odbora za spoljnu politiku i odbranu Senata Italije o saradnji dveju zemalja© Tanjug/SAVA RADOVANOVIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Odbora za spoljnu politiku i odbranu Senata Republike Italije Stefanijom Kraksi, sa kojom je razgovarao o najvažnijim pitanjima saradnje Srbije i Italije, kao i o regionalnim i evropskim izazovima.

"Naglasio sam značaj jačanja odnosa između Srbije i Italije, posebno u oblastima kao što su ekonomija, infrastruktura, nauka, kultura. Razmenili smo mišljenja o novim projektima i inicijativama koji bi doprineli daljem razvoju partnerskih odnosa, sa posebnim fokusom na investiranje i trgovinsku razmenu", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

On je istakao posvećenost Srbije evropskim integracijama i postizanju statusa punopravnog člana EU i dodao da je Srbija na tom putu sprovela mnoge reforme.

"Predsednica Kraksi je navela da Italija pruža podršku Srbiji na tom putu, kao i da je za tu zemlju značajna regionalna saradnja i stabilnost", naveo je predsednik Srbije.

image