Srbija i Balkan

Cvijanović: Bezrezervna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu Kine

Tokom sastanka, otpravnik poslova kineske ambasade informisao je srpskog člana Predsedništva o organizaciji antikineskog skupa u Sarajevu, čija agenda predstavlja grubo mešanje u unutrašnja pitanja ove države
Cvijanović: Bezrezervna podrška suverenitetu i teritorijalnom integritetu KineGetty © Cemal Yurttas/Anadolu

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović razgovarala je danas sa otpravnikom poslova Ambasade Narodne Republike Kine u BiH Miao Dakeom i ocenila je neprihvatljivim i štetnim bilo kakve aktivnosti kojima se dovodi u pitanje pravo Kine da suvereno odlučuje o svojim unutrašnjim pitanjima.

Na sastanku je istaknuto da su odnosi dve strane odlični i prijateljski, te da se saradnja dinamično razvija kako u različitim privrednim granama, tako i u domenu kulture i obrazovanja.

Sagovornici su izrazili posebno zadovoljstvo činjenicom da kineske firme u kontinuitetu uspešno posluju u Republici Srpskoj, te da i trenutno realizuju mnoge važne energetske i infrastrukturne projekte.

Tokom sastanka, otpravnik poslova kineske ambasade informisao je srpskog člana Predsedništva o organizaciji antikineskog skupa u Sarajevu, čija agenda predstavlja grubo mešanje u unutrašnja pitanja ove države.

Cvijanović je tom prilikom istakla da u potpunosti i bezrezervno podržava suverenitet i teritorijalni integritet Kine.

image