Srbija i Balkan

Cvijanovićeva o preglasavanju: Glume zaštitnike kobajagi države, unapred osuđeno na propast

Na današnjoj sednici Predsedništva BiH preglasana je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović
Cvijanovićeva o preglasavanju: Glume zaštitnike kobajagi države, unapred osuđeno na propast© Borislav Zdrinja/ZIPAPHOTO/ATAImages

Predsedništvo Bosne i Hercegovine ne može biti ovlašćeni predlagač zakona o državnoj imovini, jer ono u skladu sa Ustavom može predlagati zakone samo iz domena svojih nadležnosti, poručila je Željka Cvijanović, srpski član Predsedništva BiH.

"Ovaj predlog zakona završiće isto kao što je završio i predlog zakona o gasu koji su ista dva člana Predsedništva usvojila preglasavanjem prije godinu dana i koji je Kolegijum Predstavničkog doma odbio, sa obrazloženjem da Predsedništvo za tu materiju nije ovlašteni predlagač, tako da se Parlamentarna skupština nije ni bavila tim predlogom. Ovde dva člana Predsedništva glume da su kobajagi zaštitnici kobajagi države, a svesni su da je njihova misija unapred osuđena na propast", poručila je Cvijanovićeva.

Na današnjoj sednici Predsedništva BiH preglasana je srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović jer su hrvatski član Željko Komšić i bošnjački član Denis Bećirović glasali za Predlog zakona o državnoj imovini.

Podsetimo, Ustavom BiH i Dejtonskim sporazumom imovina ne pripada BiH, već isključivo entitetima.

image