Vučević sa Andrijom Mandićem: Ponosan sam na srpski narod u Crnoj Gori

Premijer Srbije je rekao i da se nada da će uskoro u Beogradu videti ambasadora Crne Gore, što će pospešiti kvalitetnije odnose i saradnju

Predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević sastao se u Beogradu sa predsednikom Skupštine Crne Gore Andrijom Mandićem i tom prilikom poručio da je Srbija spremna da radi na unapređenju odnosa sa bratskom i prijateljskom Crnom Gorom.

Vučević je rekao da je Crna Gora država koja kroz istoriju nije imala nikog bližeg od Srbije, da su iza nas godine veštački kreiranih podela, a ispred nas dani novog poglavlja u odnosima dve zemlje, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Premijer je ukazao da je popis stanovništva u Crnoj Gori unutrašnja stvar, ali da je važno istaći kako su Srbi sačuvali svoj nacionalni identitet. "

"Ponosan sam na srpski narod u Crnoj Gori", dodao je Vučević.

Premijer je naglasio da će Srbija uvek insistirati na poštovanju prava srpskog naroda u skladu sa evropskim standardima, kao što to radi i u komunikaciji sa drugim državama.

Vučević je rekao i da se nada da će uskoro u Beogradu videti ambasadora Crne Gore, što će pospešiti kvalitetnije odnose i saradnju.

Vučević je istakao da Srbija sa Crnom Gorom ima dobre ekonomske odnose i razmenu dobara i usluga.

Sagovornici su se složili o važnosti velikih infrastrukturnih projekata poput završetka auto-puta i rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i valorizacije punog potencijala Luke Bar.

Andrija Mandić je ocenio kako je od velikog interesa za Crnu Goru da ima najbolje moguće odnose i saradnju sa Srbijom, i  naglasio  da dve tako bliske države treba da uspostavljaju modele saradnje koji će biti u interesu građana.

Mandić je prethodno bio gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kafani u Beogradu na vodi.

"Srećan što sam u kafanu u Beogradu na vodi uspeo da dovedem troje predsednika - Nikolića, Mandića i Anu. Toma i ja se sećamo osnivanja SNS, zahvalni Ani što nam se naknadno pridružila i srećni što možemo da ugostimo našeg brata i prijatelja iz Crne Gore Andriju Mandića. Ovo što vidite samo poneku rakiju i pivo, ne znači da sam loš domaćin, jer meso kao predjelo, glavno jelo i desert tek stiže", objavio je Vučić na svom nalogu na Instagramu.