Lučić u Prištini: "Telekom" će dobiti licencu za rad na celoj teritoriji Kosova i Metohije

Vrlo je bitno da i lokalnim ambasadama objasnimo sve probleme i način na koji prištinska administracija krši sopstvene zakone koje su oni napisali i diskriminišu našu kompaniju, naveo je direktor "Telekoma"

Telekom izaći kao pobednik i biti u mogućnosti da distribuira 4G i 5G mrežu na prostor čitave južne pokrajine, izjavio je generalni direktor Telekoma Srbija Vladimir Lučić, koji je u poseti Prištini u okviru aktivnosti da se "Telekomu" dodeli frekventni opseg za razvoj 5G mobilne mreže i licenca za rad na čitavoj teritoriji KiM.

Lučić je rekao da će "Telekom", ako ne dobije licencu, tražiti naknadu štete od privremene prištinske administracije, kao i od dva kosovska operatera.

"Trebalo bi da zdrav razum pobedi, ne samo kod ova dva operatera, jer ako oni uđu u takav aranžman, radi se o jednom kriminalnom poslu sa stanovišta bilo kakve evropske regulacije", naveo je Lučić.

On je naglasio da je svrha njegovog današnjeg dolaska u AP Kosovo i Metohija da međunarodnim predstavnicima skrene pažnju na prava i probleme sa kojima se kompanija "Telekom" suočava na prostoru južne srpske pokrajine.

"Vrlo je bitno da i lokalnim ambasadama objasnimo sve probleme i način na koji prištinska administracija krši sopstvene zakone koje su oni napisali i diskriminišu našu kompaniju. Moram da kažem da smo veliki put prošli i još od pokušaja gašenja u avgustu. Sad smo mi u jednoj vrsti ofanzive da konačno probamo da dobijemo tu treću licencu za pružanje usluge na čitavoj teritoriji Kosova i Metohije", rekao je Lučić.

On je ukazao da bi "Telekom" dobijanjem te dozvolom, pre svega, poboljšao kvalitet svoje mobilne mreže.

Nada se da će vlasti i međunarodni predstavnici dozvoliti "Telekomu" izdavanje treće licence za rad i omogućiti širenje mreže na čitavoj teritoriji AP Kosovo i Metohija.

Lučić je naveo da je prištinski regulator odlučio da podeli frekvenciju za 5G mrežu, što je očigledno bio pokušaj da se to uradi pre izbora u februaru.

"Voleo bih da se varam, da su hteli da podele frekvencije tim prištinskim operatorima, čime bi definitivno zatvorili priču trećeg operatora. Međutim, kako smo se i mi prijavili, naravno i krenuli u diplomatsku aktivnost, taj proces je nekako produžen i traje osam meseci", kazao je Lučić

Naglasio je da je podrška međunarodnih predstavnika uvek bila na strani "Telekom Srbija" kad god je prištinska administracija kršila zakone koje je sama propisala.