Srbija i Balkan

Radojević: Lomili izloge srpskih radnji, kosovski policajci nisu prstom mrdnuli

Član Kriznog štaba severa Kosova poručio da su vlasnici radnji pokušali da spreče vandale koji su pobegli prema južnom delu Kosovske Mitrovice
Radojević: Lomili izloge srpskih radnji, kosovski policajci nisu prstom mrdnuli© Зоран Шапоњић

Član Kriznog štaba severa Kosova Milan Radojević potvrdio je danas da su noćas polomljena stakla na tri objekta u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrivici čiji su vlasnici Srbi. 

"Vlasnici su pokušali su da spreče vandale, bačeni su topovski udari, a ti ljudi su pobegli prema južnom delu Kosovske Mitrovice", rekao je Radojević.

On kaže da je Kosovska Mitrovica jedini multietnički grad na Kosovu i Metohiji, i da je prethodnih godina uloženo puno truda i energije da se sačuva tu multietničnost.

"Poslednji potezi, slanje policajaca u severni deo grada ne doprinose tim naporima. Ti policajci, iako su samo 50 metara od lokala na kojima su polomljeni izlozi nisu reagovali niti su preduzeli bilo kakve poteze, nemo su posmatrali ljude koji su otišli prema južnom delu Kosovske Mitrovice", kaže Radojević.

On je danas još jednom pozvao sve građane Kosovske Mitrovice na mir i uzdržanost i da ne nasedaju na provokacije.

"Srbi na Kosovu i Metohiji nisu pretnja nikome, pozivam sve građane Kosovske Mitrovice i severa KiM da mirno i dostojanstveno branimo pravo na slobodu i opstanak na ovim prostorima", kaže Radojević.

image