Dodik: Vlada Republike Srpske radiće u interesu naroda

Milorad Dodik je istakao da će biti i veoma oštar kritičar, tražeći političku i svaku drugu odgovornost

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik naglasio je da motiv rada predsednika Vlade Srpske i njenih novoizabranih ministara mora biti dobrobit naroda i interes Republike, te da u tom smislu imaju njegovu podršku za sve kvalitetne predloge i odluke.

Dodik je na svom Instagram profilu istakao da će biti i veoma oštar kritičar i da će tražiti političku i svaku drugu odgovornost ukoliko primeti da u novoj Vladi zloupotrebljavaju poverenje koje su dobili.

"Izborom nove Vlade završeno je formiranje institucija vlasti nakon sprovedenih izbora. Republika Srpska je i ovaj put pokazala demokratski kapacitet da efikasno implementira izbornu volju naroda", poručio je Dodik.

Predsednik Republike Srpske ističe da od nove vlade očekuje odgovoran rad na pronalaženju najboljih rešenja za sve izazove, od ekonomskih do socijalnih.

On je podsetio da je protekle nedelje, dan nakon izbora nove vlade, održao radni sastanak s premijerom Radovanom Viškovićem i ministrima, kojem je prisustvovala i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović.

"Sedmicu sam završio na Jahorini, gde je otvoren hotel `Rajska dolina luks`. Time je Republika Srpska pokazala da može realizovati kvalitetne projekte", naveo je Dodik.