Srbija i Balkan

Vučić: Albanci digli borbenu gotovost, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će dati sve od sebe da sačuva mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji
Vučić: Albanci digli borbenu gotovost, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju© FOTO TANJUG/SAVA RADOVANOVIĆ/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će preduzeti sve mere da zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji i sačuva Srbiju.

"Dajemo sve od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nisu hteli da nas slušaju, ili ih nije interesovalo da nas čuju. Danas je srpskom patrijarhu gospodinu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Nikada se to u istoriji nije dogodilo. I baš ih briga! Besmisleno saopštenje, nevažno. Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više", naveo je Vučić na Instagramu.

"U skladu sa tim, želim da vas obavestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe, brinućemo na svaki način da sačuvamo mir i stabilnost i zaštitimo svoj narod na severu Kosova i Metohije. U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo svoj narod i sačuvamo Srbiju", dodao je on.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih su došle "Novosti", očekuje se da će Vučić odgovoriti na "neposrednu ratnu opasnost" koja preti srpskom narodu na Kosovu u Metohiji, i da bi oružane snage Srbije morale da budu podignute u najviši stepen pripravnosti.

List navodi i da su vlasti u Prištini stavili KBS u punu borbenu gotovost i da su spremni da izvrše udar na sever Kosova i Metohije sa 1.500 svojih pripadnika.

Prema pisanju "Novosti", koje se pozivaju na izvor blizak Kforu, Priština je izdala naređenje pripadnicima snaga bezbednosti da noćas budu u kasarnama ili u dometu mobilnih telefona, spremni za pokret u toku noći.

image