Srbija i Balkan

Srbi i dalje na barikadama, veče bez incidenata

Sever KiM je blokiran na ukupno 11 mesta, a od jutros su blokirana i još dva prilaza centru Severne Mitrovice
Srbi i dalje na barikadama, veče bez incidenata© Зоран Шапоњић

Više stotina Srba i dalje je na barikadama na severu Kosova i Metohije, a veče protiče mirno i bez incidenata, javlja izveštač portala RT Balkan.

Uprkos kiši i hladnom vremenu, na najvećoj barikadi u Rudaru Srbi provode veče pod šatorima i kraj logorskih vatri. Ova barikada je u ponedeljak uveče dodatno ojačana, a sve oči Srba sa severa KiM sada su uprte u Rašku, gde bi tokom noći predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da razgovara sa njihovim predstavnicima.

Sever Kosova večeras je blokiran na ukupno 11 mesta. Od jutros prilazi centru Severne Mitrovice blokirani su i iz pravca Bošnjačke mahale, odnosno istočnog mosta na Ibru i iz pravca Dudinog krša, odnosno novog mosta na oko kilometar od centra Severne Mitrovice, a gradom učestalo patroliraju pripadnici Kfora i Euleksa.

Magistrala od Kosovske Mitrovice ka Jarinju i dalje je blokirana u Srbovcu, Ibarskoj slatini i Lešku.

Između barikada u Srbovcu i Ibarskoj slatini je kontrolni punkt koji su pre nekoliko dana postavili pripadnici tzv. kosovske specijalne policije.

Magistrala od južnog dela Kosovske Mitrovice prema Brnjaku blokirana je na tri mesta: u Zupču, Varagama i Gazivodama.

Tokom dana, iz Leposavića je stigla vest da su meštani blokirali alternativni put u selima Vuča i Kamenica i tako sprečili da tim putem prema Jarinju prođu vozila kosovske policije.

image