Srbija i Balkan

Dačić sa Bocan-Harčenkom: Srbija zahvalna Rusiji na podršci oko KiM, Moskva ostaje dosledna

Srbija je zahvalna Rusiji na podršci, dok je sa ruske strane saopšteno da će Moskva ostati na svojim pozicijama u vezi sa principijelnim poštovanjem poštovanju teritorijalnog integriteta
Dačić sa Bocan-Harčenkom: Srbija zahvalna Rusiji na podršci oko KiM, Moskva ostaje dosledna© Министарство спољних послова Србије

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka sa kojim je razgovarao o aktuelnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, Dačić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost zbog snažne i dosledne podrške Ruske Federacije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Prilikom susreta prenete su novogodišnje čestitke i razmotrene su mogućnosti za dalji razvoj bilateralne saradnje.

"Razmenjena su mišljenja o najvažnijim temama od uzajamnog interesa, kao i o daljoj saradnji na međunarodnom planu", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Sa ruske strane je potvrđena principijelna podrška suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije, naveli su iz ambasade Ruske Federacije u Beogradu.

image