Srbija i Balkan

Vučić sa Bocan-Harčenkom: Primio sam Putinovu čestitku, obavestio sam ga o stanju na KiM (FOTO)

Predsednik Vučić i ruski ambasador razgovarali su i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu
Vučić sa Bocan-Harčenkom: Primio sam Putinovu čestitku, obavestio sam ga o stanju na KiM (FOTO)© FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIC

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenika.

"Od ambasadora Bocan-Harčenka primio sam čestitku predsednika Putina povodom predstojećih praznika i izrazio nadu da će prijateljski i partnerski odnosi naše dve države i dva naroda nastaviti da jačaju i u godinama koje dolaze", napisao je Vučić na Instagramu.

Zahvalivši se na čestitki, predsednik Vučić je izrazio nadu da će srpsko-ruski odnosi, kao i prijateljstvo dva naroda, nastaviti da jačaju, poželevši pritom da se mir i prosperitet vrate na tlo cele Evrope, saopštila je Služba za informisanje predsednika republike.

Predsednik je ponovio važnost koju Srbija pridaje principijelnom stavu Rusije kada je reč o teritorijalnom suverenitetu i integritetu naše zemlje, upoznavši ambasadora Harčenka sa bezbednosnom situacijom na Kosovu i Metohiji i potrebom da se tamošnjem srpskom stanovništvu obezbedi miran život i poštovanje njihovih prava.

"Informisao sam ambasadora o uslovima u kojima Srbi na Kosovu i Metohiji dočekuju predstojeće praznike", dodao je Vučić.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o odnosima Srbije i Rusije, globalnim izazovima i očekivanjima za 2023. godinu, navedeno je u saopštenju.

image