Srbija i Balkan

"Kosovska policija": Napad na srpske dečake "ubistvo u pokušaju"

Osumnjičenom je oduzet revolver i određen mu je pritvor, pišu prištinski mediji
"Kosovska policija": Napad na srpske dečake "ubistvo u pokušaju"© Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Kosovska policija okvalifikovala je pucnjavu u Gotovuši kod Štrpca, u kojoj su ranjeni srpski dečak i mladić kao "ubistvo u pokušaju".

U 24-očasovnom izveštaju o dešavanjima na KiM se navodi da je osumnjičenom za pucnjavu, koji je juče uhapšen, oduzet revolver i da mu je odlukom tužioca određen pritvor, prenosi "Reporteri".

Konstatuje se i da su dvojica ranjenih prebačena na lečenje i da su, prema izveštaju lekara, van životne opasnosti.

Dečak Stefan Stojanović (11) i mladić Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, kako je saopštila Kancelarija za KiM, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga.

Hovenijer: SAD osuđuju ranjavanje srpskih dečaka

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer izjavio je da su SAD šokirane i da osuđuju ranjavanje dvojice srpski dečaka u Gotovuši kod Štrpca.

Hovenijer, koji je prisustvovao Božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica, ocenio je da je dobro što su nadležni brzo reagovali i uhapsili osumnjičenog za napad.

On je čestitao Božić svim Srbima i istakao da mu je bila čast što ga je episkop Tedosije pozvao da prisustvuje službi na Božić, što je vekovna tradicija, prenosi Kosovo onlajn.

''Iskoristio bih ovu priliku da na kratko odgovorim o onome što se desilo juče u Štrpcu, u ime Sjedinjenih Američkih Država. Da napomenem koliko smo svi šokirani sa onim što se desilo sa onim što su dva mlada čoveka bila upucana i mi osuđujemo taj čin. Takođe, zahvalni smo što su vlasti brzo reagovale i uhapsile osumnjičenog. Nemam ništa više da dodam povodom toga osim da je vlada prepoznala tu činjenicu da je on pripadnik KBS i da će postupiti u skladu sa procedurom", poručio je Hovenijer.

image