Srbija i Balkan

Licemerje Vjose Osmani: Nakon napada na Srbe čestitala Božić i pozvala se na toleranciju

Takozvana tolerancija, ljubav, mir i sloga o kojima Osmani govori najbolje je oslikana kroz dva napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji, i to na Badnji dan i Božić
Licemerje Vjose Osmani: Nakon napada na Srbe čestitala Božić i pozvala se na tolerancijuwww.globallookpress.com © Bernd Elmenthaler via www.imago-/www.imago-images.de

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani uputila je čestitku povodom pravoslavnog Božića i istakla da je "tolerancija tradicionalna vrednost 'kosovskog' društva", prenosi "Reporteri".

"Poštovani građani pravoslavne zajednice, želim da izrazim najsrdačnije čestitke svima vama koji slavite ovaj praznik! Neka ljubav, mir i sloga ispune vaša srca i domove. Praznici poput Božića su u funkciji ljubavi i solidarnosti među ljudima. Tolerancija je tradicionalna vrednost našeg društva, tako da ne samo na ovaj dan treba da podržavamo jedni druge i da u isto vreme imamo više nade, vere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvek budu sa vama! Srećan pravoslavni Božić", poručila Osmani izbegavajući da pomene nacionalnost te "pravoslavne zajednice".

Takozvana tolerancija, ljubav, mir i sloga o kojima Osmani govori najbolje je oslikana kroz dva napada na srpski narod na Kosovu i Metohiji, i to na Badnji dan i Božić.

Podsetimo, dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su juče u Gotovuši kod Štrpca kada je na njih, bez ikakvog povoda, iz vozila u pokretu pucao lokalni Albanac. Idućeg dana, grupa Albanaca u sred noći pretukla je Stefana Tomića (18) iz Klokota dok se sa bratom vraćao s ponoćne Božićne liturgije u Crkvi Svetog Petra i Pavla.

image