Srbija i Balkan

EU pohvalila "Kosovo" na Tviteru, pa se predomislila nakon napada na Srbe

Objava na Tviteru i tekst na sajtu EEAS su obrisani, ali Gugl ih je "zapamtio", te je ostao trag na internetu
EU pohvalila "Kosovo" na Tviteru, pa se predomislila nakon napada na Srbewww.globallookpress.com © Marcel Lorenz via www.imago-imag/www.imago-images.de

Na Badnji dan, kada su u Gotovuši, mestu kod Štrpca ranjeni 11-godišnji Stefan Stojanović i 21-godišnji Miloš Stojanović, Kancelarija EU na "Kosovu" je na društvenoj mreži Tviter objavila tvit u kojem se navodi da se tzv. Kosovo "svrstalo na pravu stranu istorije", koji je, u međuvremenu, obrisan.

"'Kosovo' se svrstalo na pravu stranu istorije. Krize, izazovi i mogućnosti. Pročitajte izjavu ambasadora EU na 'Kosovu'", stajalo je juče u tvitu Kancelarije, uz link na tekst postavljen na sajtu Evropske spoljne službe (EEAS).

Objava na Tviteru i tekst na sajtu EEAS su obrisani, ali Gugl ih je "zapamtio", te je ostao trag na internetu, javlja Kosovo onlajn.

Inače, tekst na sajtu EEAS, što se može videti iz "traga" na Guglu, se ticao politike tzv. Kosova u vezi sukoba u Ukrajini, kao i šanse koja se stvorila za Zapadni Balkan.

"Zauzevši jasan stav protiv ruske agresije na Ukrajinu, 'Kosovo' se svrstalo na pravu stranu istorije", jedino je što je ostalo od izbrisanog teksta na EEAS.

Portparol EU Peter Stano saopštio je danas da "EU oštro osuđuje jučerašnje ranjavanje dečaka i mladića" na KiM.

image