Srbija i Balkan

Jevtić: Napadač je pucao na Srbe, to je bio pokušaj ubistva

Potpredsednik Srpske liste reagovao na izjavu majke jednog od povređenih momaka koja je rekla da Albanac nije pucao na grupu Srba, već na put
Jevtić: Napadač je pucao na Srbe, to je bio pokušaj ubistva© FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ /nr

Gradonačelnik Štrpca i potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić pozvao je medije da ne zloupotrebljavaju izjavu majke 11-godišnjeg Stefana Stojanovića koji je povređen nakon što je pripadnik Kosovskih bezbednosnih snaga na njega otvorio rafalnu paljbu.

"A.K. je pucao na grupu Srba koja je nosila badnjake, to kažu očevici i to stoji u zvaničnim izveštajima Policije i Tužilaštva. Stefanova majka u stanju šoka nije imala sve informacije", napisao je Jevtić na Tviteru.

On je medije pozvao da ne zloupotrebljavaju muku ranjenog dečaka.

"To je bio pokušaj ubistva", zaključio je potpredsednik Srpske liste.

Podsetimo, Stefanova majka Zorica Stojanović ranije je izjavila da je napadač pucao na asfalt.

"Nije pucao na njih i pored mog sina, ranjen je i još jedan mladić. Hvala Bogu, dobro je, živ i zdrav", rekla je ona.

Inače, u pucnjavi pre dva dana, u Gotovuši kod Štrpca, dvojica srpskih dečaka, rođaci Stefan Stojanović (11) i Miloš Stojanović (21) ranjeni su kada je, bez ikakvog povoda, dok su nosili Badnjak i pevali, iz vozila u pokretu lokalni Albanac otvorio na njih rafalnu paljbu.

"Kosovska policija" je kasnije pucnjavu okvalifikovala kao "ubistvo u pokušaju", a u 24-očasovnom izveštaju o dešavanjima na KiM se navodi da je osumnjičenom za pucnjavu, koji je uhapšen, oduzet revolver i da mu je odlukom tužioca određen pritvor.

Za danas u podne zakazan je protest na kom će Srbi izraziti nezadovoljstvo zbog ranjavanja dvojice srpskih dačaka na koje je pucano na Badnji dan.

"Očekujemo dolazak Srba sa severa, iz centralnog dela, Kosovskog pomoravlja i Metohije. Planiran je miran demokratski protest uz poruke koje želimo da pošaljemo, a biće upućeni i zahtevi međunarodnoj zajednici i svima onima koji bi trebalo da se brinu o bezbednosti na KiM", rekao je Dalibor Jevtić za Tanjug.

image