Srbija i Balkan

Cvijanović: Verujem u Republiku Srpsku i njenu snagu

Treba voditi računa o onome što nam nosi budućnost kako bismo bili spremni, poručila je srpska članica Predsedništva BiH povodom obeležavanja Dana RS
Cvijanović: Verujem u Republiku Srpsku i njenu snagu© M.M./AT

Srpski članica Predsedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović izjavila je da veruje u Republiku Srpsku, njenu sposobnost da se razvija, kao i u snagu naroda i institucija.

"Kako dolikuje, polaganjem venaca i iskazivanjem poštovanja prema onima koji su branili i odbranili slobodu u kojoj živimo, počinjemo obeležavanje Dana Republike", izjavila je Cvijanovićeva nakon što su na Spomenik palim borcima na groblju Sveti Pantelija položeni venci povodom obeležavanja 9. januara, Dana Republike.

Ona je istakla da je 9. januar dan narodne volje koji se obeležava sa punim pravom i u punom kapacitetu.

"Istorijska je činjenica da je Republika Srpska nastala u miru. Treba danas voditi računa o onome što nam nosi budućnost kako bismo bili spremni. Zato sam srećna što Vlada Srpske i institucije uspevaju da izađu u susret potrebama građana i da povećavaju plate i penzije čime se pokazuje opredeljenost da se sačuva Srpska", kazala je Cvijanovićeva, prenosi Srna.

Ona je naglasila i da su statusna pitanja prioritet, ali u korak sa tim i razvoj ekonomije.

image