Srbija i Balkan

Dodik odgovorio zvaničnicima SAD i EU: Danas je Dan Republike Srpske, sviđalo se to vama ili ne

Narod je rekao na referendumu da se Dan Republike slavi 9. januara, a taj referendum ne može da poništi nijedna ambasada, rekao je predsednik Republike Srpske
Dodik odgovorio zvaničnicima SAD i EU: Danas je Dan Republike Srpske, sviđalo se to vama ili ne© Tanjug/AP Photo/Armin Durgut

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je ponosan zbog parade i proslave Dana Republike Srpske koja je održana u Istočnom Sarajevu i poručio da će Srbi slaviti 9. januar šta god da se priča.

Dodik se osvrnuo na izjave ambasadora SAD i predstavnika EU koji su negodovali zbog ovog srpskog praznika i odlikovanja ruskog predsednika Vladimira Putina. 

"Izjavu ću dati kada SAD budu proslavljale 4. jul. Ne znam koji je njihov problem. Ne znam šta hoće od nas. Da se ​​odreknemo istorije? Uostalom, narod je rekao na referendumu da se Dan republike slavi 9. januara, a taj referendum ne može da poništi nijedna ambasada", istakao je Dodik.

On je dodao da je danas održana manifestacija mladosti, a ne "kako bi zli jezici rekli", manifestacija policijske sposobnosti.

"Integralna ideja Republike Srpske je živa i važna", rekao je Dodik za ATV.

Republika Srpska, kako je naveo, nikome nije trn u oku, već predstavlja nagon za slobodom i opstaće bez obzira na to što kritičari pričaju.

"Pojedini političari u Sarajevu su pokušali da promene Srbe. Da promene naše datume, ali ako na to pristanemo moraćemo da menjamo sve datume koji su im sumnjivi. Mi ćemo slaviti naša dostignuća. Republika Srpska ulaže značajan novac u mnoge gradove. Sve ovo su postigli naši ljudi i naša Republika Srpska. Niko ne može da dovodi u pitanje deveti januar. Lakše im je da se naviknu. Sviđalo se to nekome ili ne, danas je Dan Republike Srpske", poručio je Dodik.

image