Srbija i Balkan

Na 9. januar u Banjaluci rođena Milica Rakić; Ime dobila po devojčici stradaloj u NATO agresiji

Porodica Rakić u jutarnjim časovima slavila rođendan otadžbine, a isti dan i rođenje ćerke
Na 9. januar u Banjaluci rođena Milica Rakić; Ime dobila po devojčici stradaloj u NATO agresiji© ATA Images

Jedna od 32 bebe rođene na Dan Republike Srpske 9. januara je i devojčica Milica Rakić. Ona je rođena istog datuma kada i njena imenjakinja i rođaka koja je tragično stradala 17. aprila 1999. godine od NATO bombi u Batajnici kod Beograda, a po kojoj je i dobila ime, prenosi RTRS.

"Ogromna je povezanost između moje Milice i one Milice. Prvo po imenu, drugo po datumu rođenja, a treće po korenima. Svima nam je drago i iskreno smo počastvovani, jer je to devojčica koja je mučena i koja nas sve podseća na veliko stradanje Srba", navela je Miličina mama Maja Rakić.

Porodica Rakić potiče iz sela Kolunić kod Petrovca. O tragičnoj sudbini njihove, tada trogodišnje rođake Milice, pisao je ceo svet, a 24 godine posle, kod Rakića je rođena još jedna Milica. Tako od ove godine, Rakići 9. januara slave dva rođendana.

"Sve nas je zatekla vest jer je Milica na svet trebalo da dođe dva dana kasnije. Sveti Stefan je veliki svetac i veseo dan za sve nas, a još više jer je to sećanje na pokojnu Milicu", istakao je otac Milan.

Na najvažniji datum Republike Srpske na svet su stigle 32 prinove.

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik bebama rođenim na Dan Republike, darovao je zlatnik.

"Rođeni na Dan Republike Srpske, rastite i razvijajte se zajedno sa Srpskom! Želim vam mnogo sreće, zdravlja i uspeha", napisao je Dodik na Tviteru.

Samo na taj način, kako navodi, može se sačuvati otadžbina i opstanak srpskog naroda.

image