Ambasada SAD razočarana Crnogorcima: A šta je sa NATO-om i EU?

Iz Ambasade SAD u Podgorici smatraju da je to, kako navode, u "oštroj suprotnosti" sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji

U Crnoj Gori ne prestaju reagovanja na prisustvo dvojice ministara aktuelne vlade na obeležavanju 9. januara, Dana Republike Srpske u Banjaluci.

Tim povodom oglasila se i Ambasada SAD porukom da su "veoma razočarani" odlukom ministara pravde i finansija, Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića.

Iz Ambasade SAD u Podgorici smatraju da je to, kako navode, u "oštroj suprotnosti" sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u Evropskoj uniji.

"Tim potezom iskazano je veliko nepoštovanje prema institucijama Bosne i Hercegovine", rekli su iz Ambasade za "Glas Amerike".

Dodali su da je na svečanosti odata počast ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ističući da je specijalna vojna operacija prouzrokovala teško razaranje i ljudske patnje.

"Prisustvo zvaničnika crnogorske vlade na tom događaju, u oštroj je suprotnosti sa pozicijom Crne Gore kao NATO saveznika i aspiranta za članstvo u EU, i sa principima i vrednostima koje dele članice evroatlantske zajednice", kazali su iz Ambasade, preneo je portal RTCG.

Predsednik crnogorske vlade u tehničkom mandatu Dritan Abazović rekao je ranije da neće pokrenuti smenu dvojice ministara, da poštuje njihov stav i da vlada nema veze sa njihovim boravkom u Banjaluci.