Srbija i Balkan

Mali Stefan, ranjen na Badnje jutro kod Štrpca, izašao iz bolnice

Dvanaestogodišnji srpski dečak, kojeg je upucao Albanac Azem Kurtaj dok je nosio badnjak, otpušten je iz Kliničko-bolničkog centra u Gračanici na kućno lečenje
Mali Stefan, ranjen na Badnje jutro kod Štrpca, izašao iz bolnice© Зоран Шапоњић / РТ Балкан

Mali Stefan Stojanović (12), koji je ranjen na Badnje jutro blizu sela Gotovuša kod Štrpca, kada je na njega i njegovog rođaka Miloša, pucao Albanac Azem Kurtaj dok su nosili badnjake, otpušten je danas iz Kliničko-bolničkog centra u Gračanici na kućno lečenje.

Malog Stefana ispratili su lekari bolnice i medicinske sestre i poželeli mu brz oporavak, kao i da mu se nikada više ne desi što se dogodilo na Badnje jutro, i Stefan je sa roditeljima krenuo ka svojoj kući u Gotovuši.

"Srećni smo, idemo našoj kući", kratko je, po izlasku iz bolnice, kazala Stefanova majka, Zorica.

Ona je juče za RT Balkan rekla da je Stefan bolje, da rana zarasta i da se njen sin od prvog dana kada je smešten u bolnicu, raduje povratku kući.

Dodala je da je kod njenog sina od dana ranjavanja ostalo "mnogo, mnogo strahova".

"Trajaće oporavak, tako kažu lekari. Ne može još ruku da pomera u punom opsegu, ali oporavak ide, nadamo se da će sve biti dobro. Događaj Stefan ne pominje, jedino priča o njemu kada ga pitamo. Zatvoren je dosta. Nije ranije bio takav, od kad se ovo dogodilo, on je drugo dete, zatvoren u sebe", rekla nam je Zorica.

Stefan je 6. januara, na Badnje jutro, u trenutku kada su on i Miloš, noseći badnjake, zastali da se fotografišu za uspomenu, pogođen hicem iz pištolja u rame, dok je njegovog rođaka Miloša zrno koje je ispalio Kurtaj pogodilo u predelu šake.

Par dana po ranjavanju mali Stefan je, iz bolničkog kreveta, poručio je da će iduće godine ponovo ići po badnjake.

image