Srbija i Balkan

Pronađeno telo muškarca kojeg je odnela nabujala reka, pokušavao da spasi komšiju

Dva stanovnika Novog Pazara su izgubila život, a specijalna ekipa ronilaca i dalje traga za drugom nestalom osobom
Pronađeno telo muškarca kojeg je odnela nabujala reka, pokušavao da spasi komšiju© FOTO TANJUG/ ALEKSANDAR NIĆIFOROVIĆ/ bg

Telo jedne osobe nađeno je danas u reci Trnavici u blizini Novog Pazara, potvrdio je MUP.

Radi se o jednoj od dve osobe koje su juče upale u nabujalu reku i udavile se, a telo su primetili meštani i obavestili policiju koja je izašla na lice mesta i utvrdila da se radi o 56-godišnjem muškarcu koji je ušao u Trnavicu kako bi pokušao da spasi starijeg komšiju. 

Oni su pokušavali da spreče izlivanje vode u dvorišta svojih kuća, a pored njih, u Trnavicu je upao još jedan muškarac, međutim on je uspeo da dopliva do obale i uz pomoć komšija da se spase iz vode.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je za Tanjug da su tokom noći spasilačke ekipe i ekipe MUP-a i svih javnih preduzeća dežurale i pratile situaciju, kao i da su trenutno znatno smanjeni vodostaji u svim rekama.

On je potvrdio da su dva stanovnika Novog Pazara izgubila život i da specijalna ekipa ronilaca Žandarmerije traga za drugom nestalom osobom.

Gradonačelnik je naveo da su jutros na Kriznom štabu određeni priroiteti u sanaciji i omogućavanju komunikacije na oštećenim putevima i pomoći onima koji su pretrpeli štetu i da su ekipe koje treba da odrede njen stepen na terenu.

"Danas ćemo imati informacije o broju domaćinstava i privrednih subjekata koji su pretrpeli štetu", saopštio je Biševac uz napomenu da žele što pre da saniraju kritične tačke pošto je najavljeno da će padavina biti i u narednom periodu.

Zbog obilne kiše i izlivanja reka u Novom Pazaru je na snazi vanredna situacija, reka Ibar izlila se na teritoriji opštine Raška, a u Tutinu se izlio Vidrenjak.

image