Srbija i Balkan

Advokat Slađana Trajkovića uložio žalbu na produžetak pritvora, Priština juri "svedoke" po kućama

Slađan ne zna ni gde se nalaze sela u kojima je navodno počinio zločin, kaže supruga uhapšenog bivšeg pripadnika "kosovske" policije
Advokat Slađana Trajkovića uložio žalbu na produžetak pritvora, Priština juri "svedoke" po kućama© Зоран Шапоњић

Advokat Slađana Trajkovića, koga su pripadnici policije tzv. Kosova uhapsili 15. decembra, uložio je žalbu na produžetak pritvora za još dva meseca i zahtevao da se odredi kućni pritvor ili lečenje u bolnici u Kosovskoj Mitrovici, jer Slađan ima cirozu jetre, a prima i insulin.

Suzana, supruga uhapšenog bivšeg pripadnika "kosovske" policije koji se nalazi u zatvoru visokog rizika u Grdovcu i tereti se za navodni ratni zločin, otkrila je detalje o zdravstvenom stanju Slađana i uslovima u kojima ga Priština drži.

"Rana na nozi mu još stoji, noge su mu natečene. Srećom, rana koju je imao na glavi počela je da zarasta. Bili smo u poseti i bolje je nego prošlog četvrtka, kada smo i održali miting podrške", kaže Suzana za "Večernje novosti".

Napominje da su ga nakon toga zvali direktor i upravnik zatvora koji su doveli dva lekara i uveli novu terapiju.

"Daju mu tablete, doduše, kosovske, a prihvatili su i zahtev da drži porodičnu sliku i dobija srpske novine", kazala je Suzana.

U ćeliji pored Trajkovića, kako prenosi, nalazi se Miljan Adžić, prvi od trojice Srba uhapšenih na severu KiM. Adžić, otac dvoje dece, od dve i po i godinu i po dana, tereti se za navodni napad na službeno lice kada su ranije postavljane barikade. Uhapšen je 9. decembra na administrativnom prelazu Jarinje.

"Slađan ne zna ni gde se nalaze sela u kojima je navodno počinio zločin. A to što ga ni za šta nisu teretili proteklih deset godina dok je bio u 'kosovskoj' policiji jasno govori da nije kriv. Tužiteljka u njegovom slučaju krši sve pravne norme i odlazi kod 'svedoka' na kućne adrese", navodi Suzana.

Trajkovićev advokat Dejan Vasić kaže da je i njihov zahtev bio da se saslušaju ti svedoci jer je jasno da Slađan nema veze sa delom za koje se tereti.

Bitku za istinu vodi još jedan bivši pripadnih policije tzv. Kosova - Dejan Pantić, kome je produžen kućni pritvor. On se tereti za navodno terorističko delovanje, odnosno bacanje eksplozivne naprave na prostorije izborne komisije u Kosovskoj Mitrovici.

image