Petković: Vučić iskreno i otvoreno govori o Kosovu i Metohiji i u javnosti i u Skupštini

Ako neko iskreno i otvoreno govori o Kosovu i Metohiji i u javnosti i u Skupštini, to je onda predsednik Vučić, poručuje Vučić

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je predsedniku Nove Demokratske stranke Srbije Milošu Jovanoviću da predsednik Srbije iskreno i otvoreno govori o Kosovu i Metohiji, ali da rešavanje "najvažnijeg nacionalnog pitanja" nije rijaliti šou.

Petković je ocenio da Jovanović, da istinski brine za Kosovo i Metohiju i da ima poštene namere, "ne bi pokušavao da ušićari sitan politički profit u ovako teškom trenutku", prenosi Tanjug.

On je Jovanoviću poručio da stavi prst na čelo kada krene da otežava sopstvenoj državi.

"Ako je neko iskreno i otvoreno govori o Kosovu i Metohiji i u javnosti i u Skupštini, to je svakako predsednik Vučić", rekao je Petković.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima pozvao je danas  predsednika Srbije, u ime koalicije NADA koju čine njegova partija i POKS, da građane hitno obavesti o sadržini plana EU za Kosovo i Metohiju, ocenivši da o sudbini države ne može da se pregovara tajno i mimo srpskog naroda.