SAD pozvale stranke na KiM na diskusiju o formiranju ZSO

Ovu diskusiju organizujemo u skladu sa našim dugoročnim ciljevima da unapredimo integraciju "Kosova" u evropske i evroatlantske strukture, navodi se u saopštenju ambasade.

Predstavništvo Sjedinjenih Američkih Država u Prištini pozvalo je političke stranke na zajedničku diskusiju 31. januara o pitanju Zajednice srpskih opština (ZSO), prenosi "Reporteri".

Očekuje se da sastanku, koji je inicirao američki predstavnik u Prištini Džefri Hovenijer, prisustvuju i druge diplomate, piše prištinski medij.

"Naš cilj je da čujemo direktno od različitih aktera o njihovoj posvećenosti ZSO i podršci dijalogu između 'Kosova' i Srbije uz podršku Evropske unije. Ovu diskusiju organizujemo u skladu sa našim dugoročnim ciljevima da unapredimo integraciju 'Kosova' u evropske i evroatlantske strukture i kao odraz našeg dugogodišnjeg prijateljstva i podrške građanima Kosova", navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Hovenijer će pozvati i članove civilnog društva na "Kosovu" na diskusiju, sa kojima će razgovarati o statutu ZSO.