Srbija i Balkan

Petković: Poslednje upozorenje međunarodnoj zajednici, zaustavite zlo iz Prištine

Pripadnici ROSU nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajine, kaže Petar Petković
Petković: Poslednje upozorenje međunarodnoj zajednici, zaustavite zlo iz Prištine© Танјуг/Страхиња Аћимовић

Direktor kancelarije za KiM Petar Petković posetio je danas u kraljevačkoj bolnici Miljana Delevića, koga su juče na Bistričkom mostu ranili pripadnici ROSU i izjavio da je Delević upucan samo zato što je Srbin.

On je, takođe, pozvao međunarodnu zajednicu da reaguje, jer je taj metak mogao biti koban po život Delevića.

Poručio je da pripadnici ROSU nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajine i da su na toj teritoriji rasporedili svoje punktove samo da bi maltretirali i terorisali srpski narod. Istakao je da mu je ranjeni Delević lično potvrdio da je policija tzv. Kosova juče prva pucala.

"Kada pogledate auto videćete da je on izrešetan sa zadnje strane i da je zapravo kosovska policija prva krenula u napad sa namerom da bukvalno ubije Miljana i Dušana. To mi je sada i Miljan potvrdio", rekao je Petković.

Direktor kancelarije za KiM naveo je da postoji i snimak sa bezbednosnih kamera koje je instalirala upravo "kosovska" policija, pa naglasio da da taj snimak treba da pokažu, a ne "da nastavljaju sa propagandom, želeći da prikriju istinu da 'kosovska' policija svakodnevno maltretira srpski narod na severu 'Kosova'".

Istakao je da nije zadatak policije tzv. Kosova da napadaju i pucaju na srpsku decu i da maltretiraju srpski narod ni na jugu, ni na severu KiM.

"Njihov zadatak nije da puštaju krv srpskom narodu, oni nemaju bukvalno šta da traže na severu Kosova i Metohije", kaže Petković.

Smatra da je jučerašnja situacija mnogo više od provokacije i da je metak koji je primio Miljan Delević mogao biti koban po njega. Zahvalio se direktoru bolnice i gradonačelniku Kraljeva na ukazanoj pomoći povređenom i dodao će Delević biti prebačen na VMA u Beogradu.

Ocenio je da je ovaj nemili događaj poslednje upozorenje međunarodnoj zajednici da će neko zbog bahatosti Aljbina Kurtija i pripadnika ROSU da strada.

Naveo je da su ROSU postavili punkt na Bistričkom mostu i na putu ka Brnjaku, gde maltretiraju srpski narod, drže ljude po nekoliko sati, pretresaju i skidaju ih do gole kože.

"To rade ne bi li predstavili kako Kurti ima moć na severu KiM i kako oni vladaju na toj teritoriji. Ni po jednom sporazumu oni nemaju šta da traže na severu južne srpske pokrajine", ponovio je direktor kancelčarije za KiM.

Poručio je da međunarodna zajednica mora da reaguje i da zaustavi "ovo zlo koje dolazi iz Prištine" jer to je jedini način da sačuvamo mir i živote naših ljudi.

image